Претходног викенда, од 22. до 24. новембра, реализовали смо наше 75. хуманитарно-поклоничко путовање по Косову и Метохији, чиме смо заокружили 11 година нашег организованог одласка у јужну српску покрајину.

Као што то бива и увек, све је, слава Богу, протекло у најбољем реду.

Уз добру атмосферу међу нама, успели смо да посетимо све што је било у плану. И овога пута смо водили 180 људи, којима се овом приликом захваљујемо на поверењу.

Што се тиче хуманитарног дела, сматрамо га врло успешним. Поред велике количине робних донација, сакупили смо и 443.000 динара!

У храни, хигијени, гардероби и новцу помогли смо осам породица из села око Грачанице. И овога пута смо куповином пелена за одрасле помогли осову са инвалидитетом из Велике Хоче. Рад Народних кухиња смо помогли износом од 2.000 евра, док смо манастире Девич и Пећку Патријашију помогли храном и хигијеном. Овом приликом је уручена и сакупљена новчана помоћ за Пећку Патријашију.

Посебан благослов нам је био што смо овом приликом Саборном храму Светог Николе у Приштини од наше организације даривали Часни Крст освештан ове године на Гробу Господњем у Јерусалиму, којег до сада у поменутом храму нису имали.

Следи нам већ уобичајена зимска пауза након које са поклоничким путовањима настављамо половином марта.
Сви за Космет!

Фото: ОВДЕ.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *